Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Αγορά Ακινήτων στη Μύκονο

Στην Ελλάδα της κρίσης, οι ευκαιρίες για σωστές επενδύσεις είναι λιγοστές. Παλαιότερα η επενδύσεις στη γη θεωρούταν το χρυσάφι της εποχής. Πλέον όμως τα πράγματα έχουν αντιστραφεί. Οι αντικειμενικές αξίες μειώνονται, το αγοραστικό ενδιαφέρον πέφτει, τα χρήματα δεν κινούνται όπως παλιά και γενικότερα υπάρχει μία στασιμότητα και δυσπιστία στον τομέα της αγοράς ακινήτου. Αυτό όμως είναι η μία πλευρά του νομίσματος και το πώς το βλέπει το μάτι κάποιου που δεν είναι εξειδικευμένος. Για παράδειγμα η αγορά ακινήτων στη Μύκονο, έχει τα τελευταία τρία χρόνια δείξει ότι ευκαιρίες υπάρχουν και ενδιαφέρον ουσιαστικό.
Γνωστοί κτηματομεσίτες που δραστηριοποιούνται στο χώρο εδώ και πολλά χρόνια, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, μιλούν για τις ευκαιρίες στη Μύκονο με τα καλύτερα λόγια. Χαρακτηριστικά λένε ότι μοιάζει σαν να μην έχει επηρεαστεί ο τομέας της αγοράς ακινήτων σε αυτό το νησί, ενώ και οι τιμές παραμένουν στα ίδια υψηλά επίπεδα! Αυτό το φαινόμενο εξηγείται από πολλούς από το γεγονός ότι το κοσμοπολίτικο νησί της Μυκόνου, είναι μακράν ο αγαπημένος προορισμός της ελίτ των διασημοτήτων, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα και τα μέσα να κινούνται ανάμεσα σε πολλά χρήματα και επενδύουν στην αγορά ακινήτων σε αυτό το νησί.Το ενδιαφέρον των ατόμων αυτών, είναι τέτοιο που σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, ενώ μία ευκαιρία μίας πολύ ακριβής βίλας, δεν μένει στον αέρα για μεγάλο διάστημα! Το κυριότερο ενδιαφέρον έρχεται από ξένους, που έρχονται από πλούσιες χώρες και που μπορούν να επενδύσουν στην αγορά μιας βίλας, μιας εξοχικής κατοικίας, ή ακόμη και στην αγορά ενός οικοπέδου με σκοπό την ανέγερση μιας πολυτελούς κατασκευής.
Στο όλο ζήτημα θετικά έχει επιδράσει και η αμφιλεγόμενη αποδυνάμωση του ευρώ σε σχέση με το δολάριο, κάτι το οποίο εξυπηρετεί πάρα πολύ τους επενδυτές, οι οποίοι βρίσκουν την αγορά κατοικίας στη Μύκονο ιδιαίτερα ελκυστική, αφού μπορούν να κερδίσουν από τη διαφορά της ισοτιμίας αρκετά χρήματα. Οι ειδήμονες στο χώρο των συναλλαγών αναφέρουν ότι μπορεί ένας επίδοξος αγοραστής να αποκομίσει έως και 20% κέρδος από τη διαδικασία αυτή.

Σε αυτές λοιπόν τις περιπτώσεις η απόκτηση μιας εξοχικής κατοικίας στη Μύκονο είναι εκτός από λόγος αναψυχής και μία πραγματική ευκαιρία προσοδοφόρας επένδυσης. Βέβαια καλό είναι να διαχωρίσουμε ένα βασικό παράγοντα. Όπως αναφέρουν και οι ειδικοί στην αγορά ακινήτων οι ευκαιρίες στη Μύκονο υπάρχουν και πραγματικά αξίζουν τα λεφτά τους. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι όλα τα ακίνητα είναι ευκαιρίες ή όλες οι περιπτώσεις αξίζουν.

Είναι σημαντικό να μπορείτε να εμπιστευτείτε το κατάλληλο γραφείο που θα σας υποδείξει, και θα σας αποδείξει συνάμα, το γιατί μία επένδυση σε ακίνητο στο νησί αυτό μπορεί να σας συμφέρει ή όχι. Είναι πάντως αξιοσημείωτο ότι σύμφωνα με τελευταίες μελέτες η αγοραστική κίνηση στα ακίνητα στα νησιά της Ελλάδος έχει μειωθεί αισθητά στις τάξεις του 7%, ενώ αντίθετα σε νησιά όπως η Μύκονο ή η Σαντορίνη τα επίπεδα έχουν ελάχιστα μειωθεί, μόλις 1 με 2%, δείχνοντας έτσι την μεγαλύτερη εμπιστοσύνη που έχουν οι αγοραστές. Επίσης να αναφέρουμε ότι σε αρκετές περιοχές των δύο αυτών νησιών οι τιμές για εξοχική κατοικία με πολυτελείς παροχές, όπως πισίνα, κήπο, κλπ, αγγίζουν τα 9.000€/τ.μ.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου